Sončne elektrarne so čist, trajnosten in stroškovno učinkovit vir energije, ki lahko pozitivno vpliva na okolje in našo družbo kot celoto. Medtem ko še naprej iščemo načine za zmanjšanje našega ogljičnega odtisa in ublažitev učinkov podnebnih sprememb, sončne elektrarne predstavljajo obetavno rešitev, ki nam lahko pomaga doseči te cilje, hkrati pa ustvarja nove priložnosti za gospodarsko rast in ustvarjanje delovnih mest.

Kot velik porabnik električne energije smo že v samem načrtovanju gradnje naše pametne tovarne na njeno streho umestili lastno sončno elektrarno, sedaj pa smo to dodatno še razširili s 614 novimi moduli.

Predvidena skupna moč vseh 1940 nameščenih fotonapetostnih modulov je 737 kW. Predvidena letna oddaja proizvedene električne energije elektrarne je tako več kot 128,66 MWh. Za boljšo predstavo: 128,66 MWh električne energije zadostuje za napajanje običajne družinske hiše približno za 4288,67 dni ali približno 11,75 let.

Naša sončna elektrarna že uspešno deluje in veseli smo, da je s tem storjen še en korak k zmanjševanju emisij CO2 z obnovljivimi viri in izpolnjevanju naše zaveze k trajnosti in družbeni odgovornosti.

DCIM100MEDIADJI_0036.JPG
Posvetujte se s strokovnjakom
Kontaktirajte nas