Kaj je pametna tovarna?

Kaj je pametna tovarna?

Naše napredno orodje za nadaljnji razvoj dovršenih rešitev.

Dobrodošli v novo dobo industrijske proizvodnje. Pametna tovarna sloni na konceptu industrije 4.0, ki pod svojim okriljem združuje visoko integrirane, digitalizirane in avtomatizirane načine proizvodnje z interakcijo različnih tehnologij in sistemov.

Pri Elpro Križnič sledimo potrebam trga, poslušamo vaše potrebe in se trudimo, da ponudimo hitro ter vrhunsko rešitev. Implementacija pametne tovarne prinaša pametno in prilagodljivo proizvodno enoto, ki je sposobna zadovoljiti vse pogostejše zahteve po individualiziranih izdelkih sodobnega trga.

Industrijske revolucije skozi čas

Industrija 1.0

Mehanizacija, sila pare, sila vode.

Industrija 2.0

Masovna proizvodnja, tekoči trak, elektrika.

Industrija 3.0

Računalniki, avtomatizacija.

Industrija 4.0

Storitve v oblaku, povezani sistemi, internet stvari (loT).

Pametna tovarna
Elpro Križnič

Povezana tovarna prihodnosti

Z implementacijo konceptov industrije 4.0 soustvarjamo prihodnost na področju proizvodnje elektroenergetskih sestavov in pri obdelavi pločevine. Naša pametna tovarna deluje na osnovi sinergije pametnih tehnologij in sistemov. Rezultat pa so prilagodljivi in agilni procesi, ki ustvarjajo trgu prilagojene izdelke.

Usmerjenost h kupcu in individualizacija proizvodov

Internet stvari

Digitalizacija proizvodnih in poslovnih procesov

Masovni podatki

Kibernetska varnost

Učinkovito upravljanje z energijo

Sistemski nadzor nad procesi

Avtomatizacija in robotika

Rešitve v oblaku

Procesi pametnega proizvodnega okolja

 

Povezanost različnih funkcij prinaša v našo pametno tovarno prilagodljivost pri proizvodnji elektro sestavov in obdelavi pločevine ter inteligentno vzdrževanje. Internet stvari soustvarja prilagodljive kibernetsko-fizične sisteme, ki povezujejo proizvodna okolja, samodejno organizirajo in prilagajajo logistiko ter skrbijo za individualni inženiring strank.

1. Usmerjenost h kupcu in individualizacija proizvodov

Naša prednost je individualna proizvodnja, kjer se prilagajamo željam in zahtevam kupca od naročila do izvedbe izdelka.

2. Internet stvari

S pomočjo interneta stvari v pametni tovarni povezujemo različne proizvodne naprave, opremljene z zaznavanjem, identifikacijo, obdelavo, komunikacijo, aktiviranjem in omrežnimi zmogljivostmi.

3. Masovni podatki

Omogočeno imamo avtomatizirano zbiranje in analizo podatkov, kar prispeva k boljšemu razumevanju stanja vsakega sistema tako skupaj kot ločeno.

4. Digitalizacija poslovnih in proizvodnih procesov

Za digitalizacijo poslovnih ter proizvodnih procesov uporabljamo sisteme ERP, MES in CRM. Cilj uporabe sistemov je brezpapirno poslovanje, sledljivost proizvodnega postopka, nadzor in ažurnost podatkov.

5. Rešitve v oblaku

Komunikacija v pametni tovarni poteka večinoma po telefonu, ki omogoča shranjevanje aplikacij. Programsko opremo, ki jo uporabljamo za spremljanje proizvodnih in poslovnih procesov, postopoma selimo v oblak.

6. Učinkovito upravljanje energije

Sledimo načelu učinkovite rabe energije ter uporabe naravnih virov energije. Naša nova pametna tovarna je zgrajena energetsko učinkovito.

7. Kibernetska varnost

Uporabljamo tehnologije, procese in nadzore za zaščito sistemov, omrežij, programov, naprav ter podatkov pred kibernetskimi napadi. S tem želimo zmanjšati tveganje kibernetskih napadov in zaščititi poslovna omrežja in komunikacijo pred nepooblaščenimi dostopi.

8. Avtomatizacija in robotika

V pametni tovarni imamo avtomatizirano skladišče ter z njim avtonomno povezane CNC-stroje in programske rešitve. Tako lažje in hitreje uresničujemo zahteve kupcev od ideje do razvoja izdelka.

9. Sistemski nadzor nad procesi

Uporabljamo sisteme za nadzor in spremljanje mehanske ter električne opreme stavbe, kot so ogrevanje, prezračevanje in klimatizacija, razsvetljava, energetski sistemi, požarni sistemi, nadzor pristopa in protivlomni sistem.
Z navedenim omogočamo spremljanje delovanja ‘just-in-time’ tako strojne kot infrastrukturne opreme ter varnostni nadzor objekta.

Naša obljuba

Z večjimi proizvodnimi prostori ter obsežnejšim in zmogljivejšim strojnim parkom smo fleksibilnejši, hkrati pa vam nudimo več kapacitet za uresničevanje vaših potreb in želja.

Tehnološki partner

Pametna tovarna z najsodobnejšo tehnologijo – industrija 4.0

circle_tech2

Strateški partner

Celovita storitev od razvoja do izdelka.

circle_tech1
Frame

Trajnostni partner

Odgovornost do
okolja, zaposlenih
in družbe.

circle_tech3
Posvetujte se s strokovnjakom
Kontaktirajte nas