Med drugimi je cilj družbe Elpro Križnič slediti uvajanju novih tehnologij iz obnovljivih virov ter s tem zmanjšati ogljični odtis. V sklopu naše vizije doseči energetsko samooskrbo smo se odločili v letu 2023 izvesti investicijo v Ngen baterijski hranilnik, ki optimizira porabo električne energije, in tako postati aktiven del energetskega sistema.

Z naraščanjem obnovljivih virov energije, kot sta sonce in veter, hranilniki postajajo vse bolj priljubljen način shranjevanja in učinkovite rabe električne energije. Tukaj trije glavni razlogi, zakaj menimo, da je naložba v hranilnik za našo pametno tovarno pametna poteza:

Energetska neodvisnost – s hranilnikom lahko shranimo odvečno energijo, ki jo ustvari naša sončna elektrarna, in jo uporabimo, ko jo potrebujemo, namesto da se zanašamo na omrežje. To nam pomaga postati bolj samozadostni in zmanjšati našo odvisnost od fosilnih goriv.

Prihranki pri stroških – s shranjevanjem odvečne energije se lahko izognemo nakupu električne energije iz omrežja v konicah, ko so cene običajno višje. Dolgoročno to privede do znatnih prihrankov, sama investicija se nam bo po predvidenih izračunih povrnila že v obdobju 5-ih let.

Okoljske koristi – z uporabo obnovljivih virov energije in shranjevanjem odvečne energije v hranilnik dodatno zmanjšujemo svoj ogljični odtis in prispevamo k čistejši, bolj trajnostni prihodnosti.

Posvetujte se s strokovnjakom
Kontaktirajte nas